Omgeving

Foto voorkantVijf sterren landschap

Een van de beste aspecten aan een verblijf bij vakantiecomplex Dumoulin is het landschap waarbinnen dit complex gehuisvest is. De bossen, hellingen, holle wegen, de kabbelende riviertjes Geul en Gulp, de vele (bron)beken en uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden met de vele vergezichten maken dit landschap tot de ultieme vakantie voor echte natuurliefhebbers.

Daar komt bij dat het Geul- en Gulpdal, gelegen tussen Gulpen en de Belgische grens, tot een van de twee mooiste landschappen van Nederland is uitgeroepen. Zij kreeg vijf sterren vanwege haar bijzonder rijke natuur met specifieke flora en fauna. Ook landschappelijk en cultuurhistorisch scoort dit stukje Zuid-Limburg zeer hoog. Met de vele kastelen, watermolens, vakwerkhuizen en kapelletjes is het een uniek en gaaf cultuurlandschap.

Het prachtige en fascinerende heuvelland herbergt vele idyllische dorpjes en buurtschappen.

De Zuid-Limburgse heuvels Cauberg, Keutenberg, Gulpenerberg, Eyserbos, Loorberg, Koning van Spanje, Dodeman, Piemert en Kruisberg zijn vermaarde cols binnen de wielerwereld, met name bekend geworden door de wielerklassieker Amstel Gold Race. Een waar eldorado voor de toerfietser.

Voor een BEELDIMPRESSIE van het unieke landschap waarbinnen het complex zich bevindt, KLIK hier.

Bezienswaardigheden - attracties

Het landschap is echter niet het enige binnen de omgeving van het park waar u zich zult kunnen vermaken. Zo zullen uw (klein) kinderen zich niet vervelen in het subtropisch zwemparadijs Mosaqua Gulpen wat op 1500 meter van het complex te vinden is.

De sfeer van de Limburgse traditie proeft u tijdens processies en schuttersfeesten.

De Limburgse gastvrijheid en het leven intens genieten ervaart u ook op de vele terrasjes en restaurants die in de streek rijkelijk aanwezig zijn.

Valkenburg aan de Geul staat bekend om de vele attracties, talrijke bezienswaardigheden, het bekende kuuroord Thermae 2000 en de gezellige sfeer.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om culturele uitstapjes te maken.
Zo kunt u een bezoek brengen aan het historische en prachtige Maastricht, de oudste stad van Nederland, met zijn prachtige winkelboulevards en vele terrassen.
Wat zou u denken van een prachtige boottocht over de Maas?

Maar ook de plaatselijke brouwerij van het Gulpener pils staat garant voor een leuke en informatieve dag.

In Margraten is het indrukwekkende Amerikaanse oorlogskerkhof gelegen.

De voormalige keizerstad Aken, het dynamische Luik, Tongeren - de oudste stad van Belgie - met zijn grote antiekmarkt, zijn eveneens een bezoek meer dan waard.

De Voerstreek en de imposante natuurgebieden van de Ardennen en de Eifel, met de bekende toeristenplaats Monschau, liggen op korte afstand.

U kunt ook met het OV prima op stap. Lijn 350 tussen Maastricht via Gulpen naar Aken rijdt 2 tot 4 keer per uur. De lijn geeft in Aken aansluiting op de treinen naar o.m. Keulen!

Dit zijn slechts enkele van de vele activiteiten die u in de buurt en verdere omgeving van ons park kunt vinden. Wilt u meer informatie over de te vinden bezienswaardigheden ga dan naar het kopje "Tips" of klik hier.